Adres

Kroon/brug

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Het zijn kapjes van metaal en/of porselein, welke de oorspronkelijke vorm, kleur en functie van een tand zoveel mogelijk benaderen. Een kroon wordt geadviseerd op het moment dat een tand of kies te zwak is geworden om de grote bijt en kauwkrachten te weerstaan. Ook om cosmetische redenen worden kronen of porseleinen facings geïndiceerd.
Ter vervanging van tanden en kiezen kunnen uitneembare voorzieningen (volledige prothesen, partiële prothesen, en frameprothesen) worden gemaakt. Ontbrekende tanden en kiezen kunnen ook vervangen worden door implantaten. Tandheelkundige implantaten zijn vervangende tandwortels, vervaardigd uit titanium. Door het opschroeven van een opbouw en kroon functioneert het als een natuurlijke tand. Ook voor mensen met een loszittende volledige prothese kunnen implantaten met een klikprothese de oplossing zijn.
De goede samenwerking tussen onze praktijk en het tandtechnisch laboratorium draagt bij tot een goed cosmetisch en passend resultaat van kronen en prothesen. Onze praktijk werkt samen met tandtechnisch laboratorium Excent Oudewater en Competent tandtechniek.